×
Home Nieuws Livescore

PSG-trainer Luis Enrique ontkent sportieve crisis in Parijs

PSG-trainer Luis Enrique ontkent sportieve crisis in Parijs
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 23:32 uur

Ondanks de teleurstellende aanvang van Paris Saint-Germain in de Ligue 1, ontkent coach Luis Enrique ten stelligste dat er sprake is van een sportieve malaise in de betoverende Franse hoofdstad. De charismatische Spanjaard maakte tijdens de persconferentie, voorafgaand aan het treffen met Borussia Dortmund, duidelijk dat hij simpelweg wat tijd nodig heeft en dat de resultaten vanzelf zullen verbeteren.

In de eerste vijf wedstrijden van het seizoen wist PSG tweemaal de volle buit binnen te slepen, een prestatie die echter niet in goede aarde viel bij de fanatieke achterban van de Franse club. Afgelopen vrijdag moesten de Parijzenaars hun meerdere erkennen in OSG Nice, na eerder overwinningen te hebben behaald op Olympique Lyon en Lens, twee clubs die zich momenteel onderaan de ranglijst bevinden. Daarnaast werden er gelijke spelen behaald tegen Toulouse en Lorient. Nu staat het team van Enrique voor een cruciale week, waarin ze het op dinsdagavond zullen opnemen tegen Borussia Dortmund in de Champions League en op zondag tegen aartsrivaal Olympique Marseille.

"We zijn niet optimaal gestart", erkent de ervaren coach. "Maar dit gebeurt altijd wanneer ik bij een nieuwe club begin." Naast het feit dat PSG een nieuwe trainer heeft, heeft ook de selectie een grondige metamorfose ondergaan. Bekende namen als Neymar, Marco Verratti, Lionel Messi en Sergio Ramos hebben de club verlaten. Daarentegen zijn er spelers als Randal Kolo Muani, Manuel Ugarte, Ousmane Dembélé, Lucas Hernández, Bradley Barcola, Hugo Ekitiké en Kang-In Lee aangetrokken om het team te versterken.