×
Home Nieuws Livescore

Oranje Leeuwinnen verpletteren Indonesië met historische 15-0 overwinning

Oranje Leeuwinnen verpletteren Indonesië met historische 15-0 overwinning
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 oktober 2024 22:48 uur

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond geschiedenis geschreven door hun grootste overwinning ooit te behalen. In een spectaculaire vriendschappelijke interland tegen Indonesië in Doetinchem, wisten de Nederlandse voetbalvrouwen maar liefst 15 doelpunten te scoren, terwijl de tegenstander geen enkel tegendoelpunt kon maken.

De Nederlandse ploeg liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat ze vastberaden waren om te domineren. Met snelle aanvallen, nauwkeurige passes en klinische afwerkingen overrompelden de Oranje Leeuwinnen de Indonesische verdediging keer op keer. De supporters in het stadion werden getrakteerd op een waar doelpuntenfestijn, waarbij de Nederlandse speelsters hun klasse en teamspirit toonden.

De overwinning met 15-0 markeert een historisch moment voor het Nederlandse vrouwenvoetbal en laat zien hoe sterk en getalenteerd de Oranje Leeuwinnen zijn. Bondscoach Sarina Wiegman en haar team kunnen trots zijn op deze prestatie, die ongetwijfeld het vertrouwen en de motivatie van het team zal versterken voor toekomstige uitdagingen. Met deze indrukwekkende zege hebben de Oranje Leeuwinnen een statement gemaakt en laten zien dat ze tot de absolute top van het internationale vrouwenvoetbal behoren.