×
Home Nieuws Livescore

Onderzoek naar mogelijke deals technisch directeur Ajax: Van der Meijde

Onderzoek naar mogelijke deals technisch directeur Ajax: Van der Meijde
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 21:48 uur

In een opmerkelijke wending heeft voormalig voetballer Andy van der Meijde onthuld dat er binnen Ajax een onderzoek gaande is naar mogelijke financiële deals waarbij technisch directeur Sven Mislintat betrokken zou zijn. Van der Meijde, die onlangs zijn ongezouten mening gaf over de technische keuzes van Mislintat bij Veronica Offside, suggereert dat er duistere praktijken plaatsvinden binnen de club.

Hoewel zijn tafelgenoten Wilfred Genee, Wesley Sneijder en Wim Kieft aanvankelijk niet serieus reageren op de suggestie van Van der Meijde, benadrukt de oud-speler van Ajax dat hij de waarheid spreekt. "Ik hoorde in de wandelgangen dat er een onderzoek is gestart naar Mislintat", verklaart hij stellig. Tot verbazing van presentator Genee vraagt hij: "Verdient hij er zelf geld aan?" Van der Meijde antwoordt vastberaden: "Dat gaan ze nu uitzoeken." Sneijder voegt eraan toe: "Als dit werkelijk is gebeurd, dan is iedereen bij Ajax verantwoordelijk, inclusief de raad van commissarissen. Zij moeten de transacties goedkeuren. Als het waar is..."

Opvallend genoeg waren er vorig seizoen ook al geruchten over vergelijkbare deals rondom transfers bij Ajax. Hierbij speelde zaakwaarnemer Milos Malenovic een prominente rol, die onder andere de belangen behartigde van aanvoerder Dusan Tadic en trainer Alfred Schreuder. Er werd toen al getwijfeld aan de prioriteiten van de zaakwaarnemer en in hoeverre hij het belang van Ajax vooropstelde.