×
Home Nieuws Livescore

Veronica Offside: Mislintat onder vuur, Ajax in crisis

Veronica Offside: Mislintat onder vuur, Ajax in crisis
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 21:16 uur

In de studio van Veronica Offside wordt er op een zeer directe en ongezouten manier gesproken over de huidige situatie bij een Nederlandse voetbalclub. De technisch directeur, Sven Mislintat, krijgt harde kritiek te verduren van niemand minder dan oud-voetballer Andy van der Meijde. Van der Meijde is van mening dat Mislintat zo snel mogelijk moet vertrekken.

Volgens Van der Meijde ontbreekt het aan organisatie en communicatie binnen de club. Hij beschrijft de situatie als een chaos waarin niemand zijn verantwoordelijkheid neemt. Van der Meijde was onlangs aanwezig bij een wedstrijd van de club en kon niet anders dan lachen om hetgeen hij zag. Hij vond het belachelijk en zag geen enkel patroon in het spel. Volgens hem kan dit niet langer zo doorgaan en moet er dringend iets veranderen bij de club. Van der Meijde is duidelijk in zijn standpunt: Mislintat moet direct vertrekken, zonder enige twijfel. Hij is ervan overtuigd dat Mislintat alles verpest bij de club.

Ook tafelgenoot Wim Kieft mengt zich in het gesprek en geeft aan dat Mislintat de beslissingen neemt zonder enige inspraak van anderen. Kieft suggereert zelfs dat als Mislintat niet vertrekt, een andere kandidaat mogelijk de baan niet zal krijgen. Wesley Sneijder sluit zich aan bij Kieft en benadrukt dat als je de kans krijgt om bij deze club te werken, je die met beide handen moet aangrijpen. Er was genoeg geld beschikbaar, maar het is volgens Sneijder op de verkeerde manier besteed. Hierdoor bevindt de club zich nu op een negatieve plek.

Kieft heeft echter ook kritiek op de trainer, Steijn. Hij verwacht meer van hem dan alleen het benoemen van een slechte instelling. Kieft wil dat de trainer met concrete oplossingen komt om de situatie te verbeteren.

Al met al is het duidelijk dat er grote ontevredenheid heerst over de gang van zaken bij de club. De kritiek op Mislintat is niet mals en er wordt druk uitgeoefend op hem om te vertrekken. De toekomst van de club lijkt onzeker en er wordt gehoopt op veranderingen die de situatie kunnen verbeteren.