×
Home Nieuws Livescore

FC Twente-trainer mist vermeend racisme tegen Lazio-speler Loum Tchaouna

FC Twente-trainer mist vermeend racisme tegen Lazio-speler Loum Tchaouna
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 oktober 2024 07:08 uur

FC Twente-trainer Joseph Oosting heeft aangegeven dat hij geen weet heeft van het vermeende racisme tegen Lazio-speler Loum Tchaouna tijdens de wedstrijd. Oosting merkte wel op dat de aanvaller boos reageerde op de fans van De Tukkers, maar heeft zelf het incident niet waargenomen. Het voorval heeft voor de nodige opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld, waarbij de focus nu ligt op het onderzoeken van wat er precies is voorgevallen.

De reactie van Oosting komt nadat beelden van het incident viraal gingen op sociale media. Supporters en voetbalfans hebben hun verontwaardiging geuit over het mogelijke racistische gedrag richting Tchaouna. De clubleiding van FC Twente heeft aangegeven de zaak serieus te nemen en zal samen met de autoriteiten en de KNVB onderzoek doen naar de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd.

Loum Tchaouna zelf heeft nog niet gereageerd op het voorval. De jonge aanvaller, die onlangs de overstap maakte naar Lazio, zal naar verwachting spoedig met een verklaring komen over wat er precies is voorgevallen en hoe hij de situatie heeft ervaren. De voetbalwereld kijkt met spanning uit naar verdere ontwikkelingen in deze zaak en hoopt op een passende reactie en eventuele maatregelen om racisme in het voetbal te bestrijden.