×
Home Nieuws Livescore

FC Twente-supporter riskeert fiks stadionverbod na racistische bejegening Brian Brobbey

FC Twente-supporter riskeert fiks stadionverbod na racistische bejegening Brian Brobbey
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 20:48 uur

FC Twente-supporter riskeert langdurig stadionverbod na racistische bejegening

Een opmerkelijk incident vond plaats na de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax, waarbij een supporter van FC Twente zich schuldig maakte aan racistische bejegeningen jegens Brian Brobbey. Volgens RTV Oost heeft de KNVB gereageerd op dit voorval en kan de betreffende supporter een aanzienlijk stadionverbod tegemoet zien.

Direct na de wedstrijd werd Brobbey, onderweg naar de spelersbus, geconfronteerd met racistische uitspraken van een 16-jarige jongen. Dit leidde tot de beslissing van Ajax en Brobbey om aangifte te doen. De KNVB heeft eveneens aangekondigd dat er een straf zal volgen, die naar verluidt een stadionverbod van maar liefst twintig jaar kan omvatten. Echter, om deze straf daadwerkelijk op te leggen, moet Ajax officieel melding maken bij de KNVB, waarna er een grondig onderzoek zal plaatsvinden.

Een woordvoerder van de KNVB verwijst naar het initiatief genaamd 'Ons Voetbal is van Iedereen', dat in 2020 werd gelanceerd om racisme en discriminatie in het voetbal tegen te gaan. Volgens dit plan wordt er bij racistische bejegeningen een stadionverbod van tien jaar opgelegd. Indien de bejegening gericht is op een specifiek individu, kan de straf zelfs oplopen tot twintig jaar. "En dat laatste is precies wat er gisteren heeft plaatsgevonden", aldus de verklaring.

Het is duidelijk dat de KNVB vastberaden is om hard op te treden tegen racisme en discriminatie in het voetbal. Met het opleggen van een mogelijk langdurig stadionverbod aan de FC Twente-supporter, wordt er een krachtig signaal afgegeven dat dergelijk gedrag niet getolereerd wordt. Het is nu aan Ajax om officieel melding te maken bij de KNVB, waarna het onderzoek zal starten en de strafmaat bepaald zal worden.