×
Home Nieuws Livescore

Wesley Sneijder en Alex Pastoor kritisch op penaltybeslissing Ajax

Wesley Sneijder en Alex Pastoor kritisch op penaltybeslissing Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 24 oktober 2024 21:48 uur

Voormalig topvoetballer Wesley Sneijder en voetbaltrainer Alex Pastoor hebben zich kritisch uitgelaten over de omstreden penalty die Ajax kreeg in de wedstrijd tegen Qarabag. Beide heren zijn van mening dat de strafschop absoluut niet terecht was en hebben zelfs de Video Assistant Referee (VAR) bekritiseerd. Sneijder en Pastoor vinden het onbegrijpelijk dat de beslissing van de scheidsrechter niet werd teruggedraaid, ondanks duidelijke twijfels over de situatie.

Sneijder, die een glansrijke carrière achter de rug heeft bij clubs als Ajax, Real Madrid en Inter Milan, uitte zijn ongenoegen over de gang van zaken rondom de penalty. Hij benadrukte dat eerlijke beslissingen cruciaal zijn voor het verloop van een wedstrijd en dat de VAR in dit geval tekort is geschoten. Pastoor, die momenteel werkzaam is als hoofdtrainer bij een Nederlandse club, sloot zich hierbij aan en noemde de beslissing van de scheidsrechter 'onbegrijpelijk'.

De discussie over de penalty heeft de gemoederen flink beziggehouden in de voetbalwereld. Met de opmerkingen van Sneijder en Pastoor wordt de druk op de arbitrage en de VAR verder opgevoerd. Het incident werpt ook een schaduw over de prestatie van Ajax in de betreffende wedstrijd, waarin de ploeg uiteindelijk met 2-1 wist te winnen. Het is duidelijk dat de discussie over de penalty nog lang zal voortduren en dat de kritiek van Sneijder en Pastoor niet zomaar zal worden vergeten.