×
Home Nieuws Livescore

Erik ten Hag verrast: Mazraoui als 'nummer 10' tegen Fenerbahçe

Erik ten Hag verrast: Mazraoui als 'nummer 10' tegen Fenerbahçe
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 oktober 2024 21:24 uur

Trainer Erik ten Hag heeft gisteravond voor opschudding gezorgd door Noussair Mazraoui op een verrassende positie op te stellen in de wedstrijd tegen Fenerbahçe. De voormalige Ajacied kreeg de rol van 'nummer 10' toegewezen in het duel met de Turkse tegenstander. Deze onverwachte zet van Ten Hag wierp direct zijn vruchten af, aangezien Mazraoui een belangrijke rol speelde in het spel van Ajax.

Met zijn creativiteit en technische vaardigheden wist Mazraoui als aanvallende middenvelder het verschil te maken op het veld. Zijn onorthodoxe positie leverde hem ruimte en vrijheid op om gevaar te stichten in de defensie van Fenerbahçe. De keuze van Ten Hag om Mazraoui op deze positie te laten spelen, getuigt van lef en tactisch inzicht.

De supporters keken met verbazing toe hoe Mazraoui zijn nieuwe rol met verve vervulde en het spel van Ajax naar een hoger niveau tilde. De Marokkaanse international liet zien dat hij niet alleen als verdediger, maar ook als aanvaller van grote waarde kan zijn voor het team. Ten Hag's gedurfde beslissing om Mazraoui als 'nummer 10' te laten spelen, bleek een meesterzet te zijn die de tegenstander verraste en Ajax naar een overtuigende overwinning leidde.