×
Home Nieuws Livescore

FC Volendam presenteert George Cox als nieuwe linksback

FC Volendam presenteert George Cox als nieuwe linksback
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 20:40 uur

FC Volendam heeft gisteravond een verrassende transfer aangekondigd. Na weken van speculatie en geruchten heeft de club eindelijk een nieuwe linksback weten te strikken. En niet zomaar een linksback, maar de talentvolle George Cox. Deze Engelse voetballer heeft eerder gespeeld voor Fortuna Sittard en komt nu transfervrij over naar Volendam.

De komst van Cox werd bekendgemaakt via de officiële kanalen van de club. Hij heeft een contract getekend voor een periode van twee jaar. De 25-jarige linkervleugelverdediger maakte in 2019 de overstap van de jeugdopleiding van Brighton & Hove Albion naar Fortuna Sittard. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot een belangrijke speler. In totaal heeft hij 108 wedstrijden gespeeld voor Fortuna voordat hij deze zomer transfervrij vertrok. Cox heeft ook stage gelopen bij Hull City, maar heeft daar geen contract aangeboden gekregen.

Volendam was dringend op zoek naar een nieuwe linksback na het vertrek van Derry John Murkin, die een contract heeft getekend bij Schalke O4. Technisch directeur Jasper van Leeuwen is dan ook erg blij met de komst van Cox. Hij zegt: "Het heeft even geduurd, maar we zijn heel blij dat we nu met George een goede vervanger hebben kunnen aantrekken. De Eredivisie kent voor George weinig geheimen en ook qua speelstijl is dit een logische match. George is een vaardige en bovenal intelligente speler, die positioneel sterk is en logische dingen doet aan de bal."

Cox zelf is ook erg enthousiast over zijn nieuwe avontuur bij Volendam. Hij zegt: "Ik ben heel enthousiast over dit project. Ik ga alles geven voor het team en hoop dat we het beste uit elkaar kunnen halen de komende periode." De kersverse aanwinst kan meteen aan de bak, want komende zaterdag staat het thuisduel tegen Heracles Almelo op het programma.

De supporters van FC Volendam zijn ook erg blij met de komst van Cox. Op social media wordt er vol lof gesproken over de nieuwe aanwinst. De club heeft zelfs een tweet geplaatst waarin Cox wordt geprezen om zijn vaardigheden en intelligentie op het veld. Het belooft dus een mooie samenwerking te worden tussen Cox en FC Volendam.