×
Home Nieuws Livescore

Weghorst verrassend in basis Ajax, Sneijder kritisch op keuze

Weghorst verrassend in basis Ajax, Sneijder kritisch op keuze
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 24 oktober 2024 18:32 uur

In een verrassende zet heeft Ajax-coach Francesco Farioli besloten om Wout Weghorst op te stellen in plaats van Brian Brobbey in de basisopstelling voor de wedstrijd tegen Qarabag FK. Deze keuze heeft tot verbazing geleid bij voetballegende Wesley Sneijder, die de beslissing van Farioli niet helemaal kan plaatsen. Hoewel Sneijder erkent dat Brobbey momenteel niet in topvorm verkeert, geeft hij aan dat hij persoonlijk een andere keuze zou hebben gemaakt.

Wout Weghorst, die onlangs de overstap maakte naar Ajax, krijgt dus de kans om zich te bewijzen vanaf het eerste fluitsignaal. De ervaren spits zal ongetwijfeld zijn uiterste best doen om zijn waarde te tonen en het vertrouwen van de coach terug te betalen. Aan de andere kant zal Brian Brobbey, die de laatste tijd wat moeite heeft om zijn stempel te drukken, vanaf de bank moeten toekijken.

De discussie rondom de keuze van Farioli zal ongetwijfeld nog even voortduren in de voetbalwereld. Het is duidelijk dat de coach een risico neemt door Weghorst de voorkeur te geven boven Brobbey, maar alleen de uitslag van de wedstrijd zal uitwijzen of dit een juiste beslissing was. Voor nu zullen de fans en analisten gespannen afwachten hoe deze opmerkelijke keuze van invloed zal zijn op het spel van Ajax tegen Qarabag FK.