×
Home Nieuws Livescore

Weghorst in basis Ajax door belastbaarheid Brobbey, niet spel

Weghorst in basis Ajax door belastbaarheid Brobbey, niet spel
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 24 oktober 2024 13:08 uur

Ajax-speler Anco Jansen heeft laten doorschemeren dat Wout Weghorst mogelijk een plek in de basisopstelling zal krijgen tijdens de wedstrijd tegen Qarabag FK op donderdagavond. Deze beslissing zou niet gebaseerd zijn op Weghorst's prestaties op het veld, maar eerder op de belastbaarheid van medespeler Brian Brobbey.

Jansen, die zelf een belangrijke rol speelt in het team van Ajax, gaf aan dat de keuze voor Weghorst in de basisopstelling een strategische zet zou kunnen zijn om Brobbey rust te gunnen. Met het drukke schema van wedstrijden en de fysieke belasting die daarbij komt kijken, is het volgens Jansen belangrijk om de spelers goed te managen en te zorgen voor voldoende rust en hersteltijd.

Hoewel Weghorst mogelijk niet de eerste keuze was voor de basisopstelling, kan zijn ervaring en kwaliteiten van toegevoegde waarde zijn voor het team van Ajax. De beslissing om hem op te stellen zou dus niet alleen gebaseerd zijn op individuele prestaties, maar ook op het bredere plaatje van het teambelang en het welzijn van de spelers. Het is afwachten hoe trainer Erik ten Hag uiteindelijk zijn opstelling zal bepalen voor de wedstrijd tegen Qarabag FK en welke rol Weghorst daarin zal spelen.