×
Home Nieuws Livescore

Van Loen waarschuwt Ajax-fans voor gedrag in Azerbeidzjan

Van Loen waarschuwt Ajax-fans voor gedrag in Azerbeidzjan
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 24 oktober 2024 12:32 uur

Voormalig Ajax-spits John van Loen heeft een dringende oproep gedaan aan de vijfhonderd Ajax-supporters die zijn afgereisd naar Azerbeidzjan voor de Europa League-confrontatie met Qarabag FK. De 59-jarige oud-voetballer, die tussen 2014 en 2016 werkzaam was bij Qarabag, waarschuwt de fans om zich te gedragen en geen onverstandige acties te ondernemen. Van Loen benadrukt dat de cultuur en normen in Azerbeidzjan anders zijn dan in Nederland, en dat het belangrijk is om respectvol en verantwoordelijk te handelen.

Met zijn ervaring in het buitenland begrijpt Van Loen als geen ander dat het essentieel is om rekening te houden met lokale gebruiken en tradities. Hij herinnert de Ajax-supporters eraan dat hun gedrag een directe weerspiegeling is van de club en haar fans, en dat het van groot belang is om een positieve indruk achter te laten. De oud-spits benadrukt dat het voetbalfeest in goede harmonie moet verlopen en dat provocaties of ongepast gedrag niet getolereerd zullen worden.

Als voormalig speler van zowel Ajax als Qarabag begrijpt Van Loen de passie en emoties die gepaard gaan met Europese wedstrijden. Hij spoort de supporters aan om hun steun op een respectvolle en sportieve manier te tonen, zodat de focus volledig op het voetbal kan liggen. De oud-voetballer benadrukt dat de fans een belangrijke rol spelen in het creëren van een positieve sfeer en het aanmoedigen van het team naar succes.

Met zijn wijze woorden hoopt John van Loen de Ajax-fans te inspireren om zich als ambassadeurs van de club te gedragen en te genieten van een onvergetelijke Europese voetbalervaring. Hij benadrukt dat respect, sportiviteit en passie de sleutelwoorden moeten zijn tijdens de wedstrijd in Azerbeidzjan, en dat eenheid en support de Ajax-ploeg naar de overwinning kunnen leiden.