×
Home Nieuws Livescore

Ajax kiest Weghorst boven Brobbey in Europa League

Ajax kiest Weghorst boven Brobbey in Europa League
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 24 oktober 2024 11:32 uur

Ajax staat voor een spannend Europa League-duel tegen Qarabag en volgens het Algemeen Dagblad kunnen we een flink gewijzigde voorhoede verwachten. De ochtendkrant voorspelt dat coach Francesco Farioli donderdagavond een verrassende keuze zal maken door Wout Weghorst boven Brian Brobbey te verkiezen. Deze beslissing zorgt voor de nodige speculatie en opwinding onder de fans van de Amsterdamse club.

Wout Weghorst, die deze zomer overkwam van VfL Wolfsburg, krijgt dus mogelijk de kans om zijn stempel te drukken in de aanvalslinie van Ajax. De ervaren spits staat bekend om zijn doelgerichtheid en fysieke kracht, wat een interessante dynamiek kan toevoegen aan het spel van de ploeg. Aan de andere kant zal Brian Brobbey, een opkomend talent uit de jeugdopleiding van Ajax, genoegen moeten nemen met een plek op de bank.

De keuze van Farioli om Weghorst voorrang te geven boven Brobbey laat zien dat de Italiaanse coach bereid is om risico's te nemen en te experimenteren met zijn opstelling. Het belooft een boeiende wedstrijd te worden waarin Ajax op zoek zal gaan naar een overwinning om hun Europese campagne een vliegende start te geven. De supporters kunnen zich dus opmaken voor een avond vol verrassingen en hopelijk doelpunten van de vernieuwde voorhoede.