×
Home Nieuws Livescore

Vitesse vecht schorsing Million Manhoef aan na rode kaart

Vitesse vecht schorsing Million Manhoef aan na rode kaart
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 18:32 uur

Verrassend nieuws uit Arnhem! Vitesse heeft besloten om in hoger beroep te gaan tegen de strenge strafeis voor Million Manhoef. Dit opmerkelijke nieuws werd bekendgemaakt via de officiële kanalen van de club. De aanklager betaald voetbal had voorgesteld om Manhoef maar liefst drie wedstrijden te schorsen, waarvan één voorwaardelijk.

Het incident vond plaats tijdens het competitieduel tegen RKC Waalwijk, waar Vitesse met 2-0 verloor. Na zestig minuten spelen ontving Manhoef een rode kaart vanwege een ongelukkige actie waarbij hij de enkel van zijn tegenstander raakte. De scheidsrechter achtte dit bestraffenswaardig en stuurde de aanvaller van het veld.

De gevolgen van deze beslissing zijn niet mals voor Vitesse. De komende weken zal de club het namelijk moeten stellen zonder de diensten van Manhoef. Dit betekent dat hij niet kan meespelen in de wedstrijden tegen Sparta Rotterdam en FC Twente. Een flinke aderlating voor de Gelderse club, die momenteel op de veertiende plaats staat in de Eredivisie met slechts drie punten uit vier wedstrijden.

Om hun ongenoegen kenbaar te maken, heeft Vitesse besloten om in hoger beroep te gaan tegen de strafeis. De club hoopt op deze manier de schorsing van Manhoef te kunnen verminderen of zelfs helemaal ongedaan te maken. Donderdagavond zal de zitting van de tuchtcommissie plaatsvinden in Zeist, waar Vitesse zijn argumenten zal presenteren.

Het is afwachten hoe deze zaak zal aflopen. Zal Vitesse erin slagen om de schorsing van Manhoef te laten terugdraaien? Of zal de tuchtcommissie vasthouden aan de oorspronkelijke strafeis? De komende dagen zullen cruciaal zijn voor de toekomst van Manhoef en Vitesse.