×
Home Nieuws Livescore

Van Ajax-keeper tot NBA-debutant: Quinten Post's opmerkelijke carrière.

Van Ajax-keeper tot NBA-debutant: Quinten Post's opmerkelijke carrière.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 23 oktober 2024 20:40 uur

Jonge Nederlandse basketballer Quinten Post staat op het punt zijn debuut te maken in de NBA, de hoogste basketbalcompetitie ter wereld. Opmerkelijk genoeg had de carrière van Post ook een totaal andere wending kunnen nemen, aangezien hij in zijn jeugd een getalenteerde doelman was en zelfs de interesse wekte van voetbalclub Ajax. De Amsterdamse club nodigde Post destijds uit voor een selectiedag, waar zijn talent en potentieel werden opgemerkt.

Post, die destijds nog actief was als keeper, maakte indruk tijdens de selectiedag bij Ajax. Zijn atletisch vermogen en snelle reflexen vielen op bij de scouts van de club. Er werd zelfs gesproken over een mogelijke samenwerking tussen Post en Ajax, waarbij de jonge doelman de kans zou krijgen om zich verder te ontwikkelen in de jeugdopleiding van de club.

Echter, ondanks de interesse van Ajax en de mogelijkheid om zijn talent in het voetbal verder te ontwikkelen, koos Quinten Post uiteindelijk voor een carrière in het basketbal. De beslissing om de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en zich volledig te richten op het basketbal bleek een schot in de roos te zijn voor de jonge sporter. Met zijn doorzettingsvermogen en harde werk heeft Post nu de kans om zijn droom waar te maken en te schitteren op het hoogste niveau van het basketbal, in de NBA.