×
Home Nieuws Livescore

Kian Fitz-Jim: 'Amper onderdeel van Ajax-team'

Kian Fitz-Jim: 'Amper onderdeel van Ajax-team'
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 23 oktober 2024 19:56 uur

Jonge voetballer Kian Fitz-Jim heeft openhartig gesproken over zijn lastige periode bij Ajax aan het begin van dit jaar. De talentvolle speler werd teruggehaald van Excelsior door de Amsterdammers, maar kreeg vervolgens weinig tot geen speeltijd. In een interview met De Volkskrant onthulde Fitz-Jim dat hij zich gedurende die maanden nauwelijks verbonden voelde met het team.

De 20-jarige Fitz-Jim gaf aan dat het gebrek aan speelminuten bij Ajax een zware tol eiste op zijn mentale gesteldheid. Hij beschreef de periode als een uitdaging waarin hij zich geïsoleerd voelde en moeite had om zijn plek te vinden binnen het team. Ondanks zijn inzet op trainingen en zijn verlangen om te spelen, bleef de beloning van speeltijd uit, wat zijn zelfvertrouwen aantastte.

Het gemis aan betrokkenheid bij het team zorgde ervoor dat Fitz-Jim zich steeds meer buitengesloten voelde. Hij benadrukte dat het belangrijk is voor een speler om zich gewaardeerd en onderdeel van het geheel te voelen, iets wat hij destijds miste bij Ajax. Ondanks de moeilijke periode blijft Fitz-Jim vastberaden om zijn talent verder te ontwikkelen en zijn plek in het voetbalwereld te veroveren.