×
Home Livescore

Jennifer Hermoso niet opgenomen in selectie na kusincident

Jennifer Hermoso niet opgenomen in selectie na kusincident
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 18:16 uur

Montse Tomé, de kersverse bondscoach van het Spaanse nationale team, heeft een opmerkelijke beslissing genomen in haar eerste selectie. Jennifer Hermoso, een bekende voetbalster, is namelijk niet opgenomen in het team. Tomé verklaarde dat ze Hermoso wil 'beschermen' na een incident tijdens de finale van het WK tegen Engeland, waarin Spanje met 1-0 won.

Op een persconferentie op maandag lichtte Tomé haar keuze toe: "Ik geloof dat dit de beste manier is om Jenni te beschermen. We hebben in het verleden veel samengewerkt en we blijven op haar rekenen." Hoewel de reden voor de bescherming niet expliciet werd genoemd, wordt er gespeculeerd dat het te maken heeft met een kusincident tussen Hermoso en de voormalige Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales.

Naast Hermoso heeft Tomé nog 22 andere speelsters geselecteerd, waarvan er maar liefst vijftien ook hebben geschitterd tijdens het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Opvallend genoeg hadden vorige week 41 speelsters aangegeven niet voor Spanje te willen spelen uit protest. Ze eisten het vertrek van bondscoach Jorge Vilda, Rubiales, de secretaris en de medewerkers van de persafdeling. Aan deze eisen werd echter niet voldaan.

Nu lijkt de boycot van de baan te zijn, aangezien de vijftien voetbalsters die wel voor Spanje uitkwamen tijdens het WK alsnog bereid zijn om het team te vertegenwoordigen. Het is nog onduidelijk hoe Hermoso zal reageren op haar uitsluiting uit de selectie, maar het is duidelijk dat Tomé vastbesloten is om haar te beschermen en het team vooruit te helpen.