×
Home Nieuws Livescore

Mourinho: United mogelijk kampioen door City-aanklachten

Mourinho: United mogelijk kampioen door City-aanklachten
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 23 oktober 2024 14:48 uur

Voormalig Manchester United-manager José Mourinho heeft laten weten dat het hem niet zou verbazen als zijn voormalige club alsnog tot Premier League-kampioen van het seizoen 2017-2018 wordt uitgeroepen. Dit komt door de 115 aanklachten waarmee de toenmalige kampioen, Manchester City, momenteel te maken heeft. Mourinho, ook wel bekend als The Special One, heeft de situatie rondom Manchester City scherp in de gaten gehouden.

De aanklachten tegen Manchester City hebben betrekking op vermeende overtredingen van de financiële regels. Als de club schuldig wordt bevonden, kan dit leiden tot puntenaftrek en mogelijk zelfs tot het afnemen van de titel van dat seizoen. Mourinho, die zelf succesvolle jaren kende als manager van Chelsea en Real Madrid, is van mening dat eerlijkheid en integriteit cruciaal zijn in het voetbal en dat eventuele straffen passend moeten zijn.

Naast zijn opmerkingen over Manchester City, heeft Mourinho ook de situatie van Erik ten Hag, de huidige trainer van Ajax, onder de loep genomen. Ten Hag leidde Ajax naar succes in zowel de Eredivisie als de UEFA Champions League, en wordt gezien als een van de opkomende trainers in het Europese voetbal. Mourinho heeft zijn bewondering uitgesproken voor het werk van Ten Hag en zijn vermogen om jonge talenten te ontwikkelen en succesvolle teams te bouwen.

Al met al blijft José Mourinho een invloedrijke figuur in het voetbal, met scherpe inzichten en een kritische blik op de gebeurtenissen in de sportwereld. Zijn opmerkingen over zowel Manchester City als Erik ten Hag tonen zijn betrokkenheid bij het spel en zijn voortdurende passie voor het coachen en analyseren van voetbal op het hoogste niveau.