×
Home Nieuws Livescore

Bosz opgelucht: VAR redt PSV van strafschop in CL.

Bosz opgelucht: VAR redt PSV van strafschop in CL.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 23 oktober 2024 12:16 uur

In een zenuwslopend Champions League-duel tussen PSV en Paris Saint-Germain wist Peter Bosz opgelucht adem te halen toen de scheidsrechter zijn beslissing om een strafschop toe te kennen aan PSG, terugdraaide na tussenkomst van de VAR. De coach van PSV had er vertrouwen in dat zijn ploeg geen strafschop tegen zou krijgen in de slotfase van de wedstrijd, en zijn geloof werd beloond. Het was Olivier Boscagli die in eerste instantie de overtreding beging waarvoor de scheidsrechter naar de stip wees, maar na het bekijken van de beelden besloot de VAR dat er geen sprake was van een strafschop.

De spanning in het Philips Stadion was om te snijden toen de scheidsrechter het spel stillegde en naar de strafschopstip wees, maar al snel veranderde de situatie na de ingreep van de VAR. Peter Bosz kon zijn geluk niet op toen de beslissing werd teruggedraaid en zijn team ontsnapte aan een potentieel fatale strafschop tegen. De coach prees de technologie en de rol die het speelt bij het rechtvaardig beoordelen van cruciale momenten in het voetbal.

De correctie van de VAR zorgde voor opluchting bij de spelers en fans van PSV, die opgelucht ademhaalden na het vermijden van een strafschop tegen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel tussen PSV en PSG, maar de VAR-interventie zal ongetwijfeld nog lang worden besproken. Peter Bosz en zijn team kunnen echter met opgeheven hoofd terugkijken op een wedstrijd waarin ze met succes de VAR aan hun zijde hadden en een potentieel nadelige beslissing wisten te voorkomen.