×
Home Nieuws Livescore

Heren van 1970 Feyenoord Europa Cup I winnaars onder de indruk van huidig ensemble Rotterdammers

Heren van 1970 Feyenoord Europa Cup I winnaars onder de indruk van huidig ensemble Rotterdammers
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 17:32 uur

De legendarische helden die in 1970 de Europa Cup I veroverden met Feyenoord, zijn diep onder de indruk van het huidige ensemble van de Rotterdammers. Piet Romeijn en Rinus Israel, twee iconen uit die tijd, genieten met volle teugen van het team dat nu onder de bezielende leiding van Arne Slot staat.

Terugdenkend aan de beroemde finale tegen Celtic in 1970, kan Israel zijn blijdschap niet verbergen nu Feyenoord opnieuw de Schotten in de groep heeft. "Voor Feyenoordsupporters is dit een absolute kraker. Gewoonweg prachtig", vertelt Israel enthousiast aan RTV Rijnmond. De voormalige verdediger is ook zeer onder de indruk van het huidige Feyenoord. "Tijdens het duel met sc Heerenveen zag ik een voetballend vermogen dat zelfs beter was dan dat van het kampioensteam destijds. Feyenoord speelde geweldig. Het team is goed op elkaar ingespeeld en vormt een hechte eenheid."

Ook Romeijn, die destijds meespeelde in de finale, ziet dat er nu een bijna even sterk team op het veld staat. "Ik denk dat deze ploeg zelfs beter is dan de kampioensteams uit het verleden. Slot zegt het, dus dan zal het wel waar zijn. Ik zal zijn oordeel niet in twijfel trekken, haha! Maar afgelopen zaterdag tegen sc Heerenveen was het echt genieten." Dinsdag neemt Feyenoord het in eigen huis op tegen Celtic, een wedstrijd waar de fans reikhalzend naar uitkijken.