×
Home Nieuws Livescore

Van Basten prijst De Jong na sterke optreden PSV

Van Basten prijst De Jong na sterke optreden PSV
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 oktober 2024 23:48 uur

Voormalig topspits Marco van Basten heeft zijn bewondering uitgesproken voor de prestatie van Luuk de Jong tijdens de recente Champions League-wedstrijd tussen PSV en Paris Saint-Germain. De Jong, die de aanvoerdersband draagt bij de Eindhovense club, speelde volgens Van Basten een cruciale rol in de strijd tegen de Franse topclub. De remise die PSV behaalde in Parijs werd mede mogelijk gemaakt door de inzet en leiderschap van De Jong, zo stelt de voormalige Oranje-international.

Van Basten, die zelf jarenlang furore maakte als spits, is onder de indruk van de manier waarop De Jong voorop ging in de strijd tegen PSG. De aanvaller toonde volgens de voormalige AC Milan-ster karakter en vastberadenheid op het hoogste Europese podium. Van Basten benadrukt dat het tonen van leiderschap in zulke cruciale wedstrijden van onschatbare waarde is voor een team als PSV.

De lof van Marco van Basten voor Luuk de Jong komt op een moment waarop de Eindhovense club op zoek is naar succes in zowel de nationale competitie als in Europa. Met De Jong als boegbeeld op het veld lijkt PSV een speler te hebben die niet alleen op technisch vlak uitblinkt, maar ook als inspirerende leider fungeert voor zijn teamgenoten. De complimenten van Van Basten zullen ongetwijfeld een extra motivatie zijn voor De Jong en zijn ploeggenoten om verder te bouwen aan het succes van PSV.