×
Home Nieuws Livescore

AVROTROS-directeur: Eredivisie-samenvattingen mogelijk weg bij publieke omroep

AVROTROS-directeur: Eredivisie-samenvattingen mogelijk weg bij publieke omroep
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 oktober 2024 17:16 uur

De algemeen directeur van AVROTROS, Taco Zimmerman, heeft aangegeven dat het mogelijk is dat de Eredivisie-samenvattingen in de toekomst niet meer te zien zullen zijn op de publieke omroep. Zimmerman benadrukt dat de uitzendrechten voor deze samenvattingen aanzienlijk duur zijn, terwijl de publieke omroep momenteel geconfronteerd wordt met aanzienlijke bezuinigingen.

De discussie over de toekomst van de Eredivisie-samenvattingen op de publieke omroep komt voort uit de financiële uitdagingen waarmee de omroep momenteel te maken heeft. Zimmerman erkent dat het vinden van een balans tussen het aanbieden van populaire programma's zoals de Eredivisie-samenvattingen en het realiseren van bezuinigingen een complexe kwestie is.

Hoewel Zimmerman aangeeft dat het niet gek zou zijn als de Eredivisie-samenvattingen in de toekomst elders te zien zullen zijn, benadrukt hij dat er op dit moment nog geen concrete plannen zijn om de uitzendingen te verplaatsen. De publieke omroep blijft zich inzetten voor het bieden van een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma-aanbod, maar zal ook moeten blijven kijken naar mogelijkheden om efficiënt om te gaan met de beschikbare middelen.