×
Home Nieuws Livescore

Wim Kieft verbaasd over dubbele spitsen bij Ajax

Wim Kieft verbaasd over dubbele spitsen bij Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 oktober 2024 14:48 uur

Voormalig voetballer Wim Kieft uit zijn verbazing over de huidige spitsensituatie bij Ajax. De oud-spits begrijpt niet waarom de club nu zowel Brian Brobbey als Wout Weghorst als eerste spitsen in huis heeft. Kieft merkt op dat Brobbey momenteel worstelt met het maken van doelpunten, wat zijn zelfvertrouwen lijkt te beïnvloeden. De jonge aanvaller lijkt moeite te hebben om het net te vinden, wat volgens Kieft een zorgwekkende situatie is voor een spits.

Daarnaast haalt analist René van der Gijp het mislukte avontuur van Brobbey bij RB Leipzig aan. Van der Gijp wijst op het feit dat de overstap van Brobbey naar de Duitse club niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. De aanvaller kon daar niet de gewenste impact maken en keerde uiteindelijk terug naar Ajax. Van der Gijp benadrukt dat deze ervaring mogelijk van invloed is op het huidige prestatieniveau van Brobbey bij zijn terugkeer in Amsterdam.

De discussie over de spitsen van Ajax lijkt dus nog niet ten einde. Met zowel Brobbey als Weghorst in de selectie heeft trainer Erik ten Hag een luxeprobleem, maar het is aan de spelers zelf om te laten zien wie de beste keuze is voor de positie van eerste spits. De druk ligt nu bij Brobbey om zijn vorm te hervinden en te bewijzen dat hij het vertrouwen van de club en de fans waard is.