×
Home Nieuws Livescore

"Quinten Timber moet vaker schitteren, maar ook nog leren"

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 15:48 uur

Arne Slot, de coach van een Nederlandse voetbalclub, heeft zijn bewondering uitgesproken voor het spel van een talentvolle speler genaamd Quinten Timber. Echter, volgens Slot zijn er nog enkele aspecten waar Timber aan moet werken. Hoewel sommige acties van de middenvelder goed zijn, moet hij deze vaker laten zien. Timber erkent dat hij nog veel te leren heeft.

Tijdens een recente persconferentie sprak Slot over Timber en zei: "Ik vind dat Quinten bijzonder en speciaal is bij sommige acties, maar er zitten te veel pauzes tussen die acties. Een goede speler moet dat veel vaker laten zien. Hij is fitter geworden en kan nu vaker die bijzondere kwaliteit laten zien. Om een topspeler te worden moet je het veel vaker doen. Daar is hij tegen de kleinere clubs op de goede weg. Nu mag hij het ook tegen Celtic gaan laten zien."

Timber zelf is het eens dat er nog genoeg ruimte is voor verbetering in zijn spel. Hij erkent bijvoorbeeld de fout die hij maakte in een oefenwedstrijd tegen Excelsior. "Dat mag zeker niet gebeuren. Ik weet nog dat we een analyse hebben gehad en dat de trainer heel duidelijk was wat er niet goed was. De restverdediging was niet goed op dat moment, maar ik nam te veel risico."

Met het vertrek van een andere speler genaamd Orkun Kökcü, heeft Timber een nieuwe positie op het veld gekregen. Hoewel het enigszins nieuw voor hem is, is het niet compleet onbekend terrein. "Het is een beetje aanvallend anders, ik moet beslissend zijn in mijn dribbels en steekpasses. Verdedigend moet ik er ook staan en sterk zijn in de duels. Dat is niet heel anders dan vorig jaar. Ik doe het met Mats Wieffer, die kan het ook beide."

Tot slot werden Slot en Timber gevraagd naar de complimenten die ze hebben ontvangen van Rafael van der Vaart, een voetbalanalist. Van der Vaart heeft Timber al meerdere keren geprezen als een van de beste middenvelders in Nederland. Slot reageerde met een grap: "Het zal bij Rafael niks met zijn Ajax-achtergrond te maken hebben dat hij de beste speler van Feyenoord diegene vindt met een Ajax-achtergrond."