×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord-trainer Slot vol vertrouwen voor krachtmeting met Celtic

Feyenoord-trainer Slot vol vertrouwen voor krachtmeting met Celtic
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 15:24 uur

Feyenoord-trainer Arne Slot kijkt vol verwachting uit naar de confrontatie met Celtic in de Champions League. Hij zet zijn spelers op scherp voor het duel met de Schotse kampioen in De Kuip.

Slot is zeer te spreken over de prestaties van Feyenoord tot nu toe dit seizoen. "Maar we hebben tot nu toe alleen gespeeld tegen tegenstanders waarvan wij meer kwaliteit hadden. Nu gaan we spelen tegen twee teams die vergelijkbare kwaliteiten hebben als wij", doelt hij niet alleen op Celtic, maar ook op de Klassieker tegen Ajax van aankomende zondag. "Kunnen we dan ook winnen en hetzelfde niveau halen als tegen de mindere tegenstanders?"

"Dit team heeft laten zien dat het makkelijker wint van kleinere ploegen dan het team van vorig jaar. Dat is voor mij wel duidelijk geworden. Vorig jaar was het vaak 1-0 en met moeite", vervolgt Slot. "Maar het team van vorig jaar was wel erg goed in staat om tegen gelijkwaardige of betere teams, vooral zonder bal, zo goed te spelen dat we vaak wonnen. Die test moeten we nu ook doorstaan op dinsdag en zondag."

Slot is op zijn hoede voor Celtic en vindt dat een vergelijking met Rangers niet op zijn plaats is. In de voorrondes van de Champions League was PSV veel te sterk voor die andere Schotse topclub. "PSV won gemakkelijk thuis, maar kon uit niet winnen", benadrukt de Feyenoord-trainer. "Celtic heeft in de laatste zes ontmoetingen slechts één keer van PSV verloren en is in de afgelopen tien jaar negen keer kampioen geworden. Ze zijn simpelweg een veel betere club geweest dan Rangers, ook al zal ik daarmee de Rangers-fans een beetje beledigen. Als je naar de prestaties kijkt, moet je ze anders inschatten dan Rangers."

Slot is vol lof over Celtic. "Ik vind het een zeer sterke ploeg, die georganiseerd speelt. Celtic heeft veel Aziatische invloeden en er zijn verschillende gevaarlijke spelers. Ze hebben een snelle en goede spits, en ook de linksbuiten steekt er bovenuit", doelt hij op Kyogo Furuhashi en Daizen Maeda. "Ik ben ook onder de indruk van hun middenveld en speelstijl. Ze spelen goed en verzorgd voetbal. Postecoglu is ermee begonnen en Rodgers zet het voort. Celtic is naast ons de enige kampioen in de groep, daar moeten we respect voor hebben."