×
Home Nieuws Livescore

Zestienjarige jongen racistisch naar Brobbey na FC Twente - Ajax

Zestienjarige jongen racistisch naar Brobbey na FC Twente - Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 14:32 uur

Een opmerkelijk voorval vond plaats na de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax, waarbij een jongen van slechts zestien jaar oud Brian Brobbey racistisch bejegende. Dit schokkende incident werd gemeld door RTV Oost. Terwijl de spits van Ajax de spelersbus wilde betreden, werd hij het slachtoffer van deze verwerpelijke actie.

FC Twente reageerde snel en wist de dader direct te identificeren. Als gevolg hiervan heeft de club hem een stadionverbod opgelegd. Maar hiermee is de zaak nog niet afgedaan. Zowel Ajax als een aangeslagen Brobbey hebben besloten aangifte te doen tegen de jongen, die hoogstwaarschijnlijk een supporter is van FC Twente. Bovendien bood technisch directeur Arnold Bruggink namens de club meteen zijn excuses aan in de spelersbus van Ajax.

Dit incident doet denken aan een vergelijkbare gebeurtenis aan het einde van vorig seizoen, toen er ook problemen ontstonden na de wedstrijd tussen Twente en Ajax. Destijds sprong Steven Berghuis in de bres voor Brobbey en deelde hij een klap uit aan een man. Dit resulteerde in een schorsing, waardoor Berghuis de eerste drie wedstrijden van dit seizoen moest missen. Ironisch genoeg maakte hij zijn eerste Eredivisie-minuten uitgerekend in De Grolsch Veste.