×
Home Nieuws Livescore

FC Twente overklast Ajax met prachtige aanval en sterk spel van Vlap en Steijn

FC Twente overklast Ajax met prachtige aanval en sterk spel van Vlap en Steijn
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 12:48 uur

In een opmerkelijke wedstrijd waarin Ajax teleurstellend presteerde, wist FC Twente indruk te maken. Vooral Michel Vlap en Sem Steijn worden geprezen na de 3-1 overwinning op de Amsterdammers.

Volgens voetbalanalist Pierre van Hooijdonk werd Ajax compleet overklast. "Ik heb echt genoten van het spel van Twente, er zit zoveel voetbal in die ploeg. Iedereen die je vergeet te noemen, doe je eigenlijk tekort. Maar Vlap was absoluut de uitblinker van de wedstrijd. Het was gewoon 45 minuten lang een genot om naar Twente te kijken. Ajax werd van alle kanten aangepakt", aldus de oud-spits bij Studio Voetbal.

Arno Vermeulen is niet verbaasd dat het team van Joseph Oosting het zo goed doet. "De basis van het elftal staat als een huis en ze hebben een uitstekende trainer aangetrokken. Vorig jaar hadden ze al goede spelers op de flanken met Cerny en Misidjan. Maar Vlap had toen gewoon pech, zijn schoten raakten steeds de paal, de lat of een tegenstander. Het hele jaar door...," aldus de commentator. "Hij is altijd al een goede voetballer geweest en nu komt dat steeds meer tot uiting in een iets andere rol."

In De Telegraaf wordt ook Sem Steijn geprezen door rapporteur Henny Meijer. "Sem Steijn heeft niet alleen zijn vader flink laten zweten, maar ook de rest van Ajax. Hij heeft laten zien wat er allemaal mis is bij die club. Hij was constant aanspeelbaar en vond met zijn passes telkens de juiste oplossingen in de ruimtes die werden geboden. En alsof dat nog niet genoeg was, wist hij ook nog te scoren."