×
Home Nieuws Livescore

Van der Ende steunt Van de Graaf's penaltybeslissing Ajax.

Van der Ende steunt Van de Graaf's penaltybeslissing Ajax.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 oktober 2024 20:32 uur

Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende heeft zijn steun uitgesproken voor scheidsrechter Edwin van de Graaf, die onlangs besloot om Ajax een strafschop toe te kennen na een overtreding op Wout Weghorst. Ondanks de ophef en discussie die is ontstaan over deze beslissing, is Van der Ende van mening dat Van de Graaf de juiste keuze heeft gemaakt. De penalty die Ajax kreeg toegekend heeft voor de nodige commotie gezorgd, maar volgens de oud-scheidsrechter is het niet nodig om hierover te blijven discussiëren.

Van der Ende, die zelf jarenlang actief was als scheidsrechter in het Nederlandse voetbal, benadrukt het belang van respect voor de beslissingen van de arbitrage. Hij vindt dat het niet productief is om te blijven hangen in discussies over scheidsrechterlijke beslissingen. De oud-topscheidsrechter is van mening dat het voetbal gebaat is bij het accepteren van de keuzes die scheidsrechters maken, hoe moeilijk deze soms ook kunnen zijn.

De discussie rondom de strafschop voor Ajax tegenover Weghorst lijkt dus voor Van der Ende gesloten te zijn. Hij roept op tot het respecteren van de beslissingen van scheidsrechters en het focussen op het spel zelf. Met zijn ervaring en inzicht in de wereld van arbitrage, hoopt Van der Ende bij te dragen aan een sportieve en respectvolle benadering van het voetbal, zowel op als buiten het veld.