×
Home Nieuws Livescore

Mario Engels haalt uit naar Ajax en Wout Weghorst.

Mario Engels haalt uit naar Ajax en Wout Weghorst.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 20 oktober 2024 16:48 uur

Na de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Ajax heeft Mario Engels zich kritisch uitgelaten over de Amsterdammers en Wout Weghorst. De spits van Heracles was niet te spreken over de strafschop die Weghorst in de slotfase wist te versieren. Volgens Engels had de scheidsrechter nooit een penalty mogen toekennen en noemde hij het zelfs een 'typische Ajax-penalty'. De opmerking van Engels zorgde voor de nodige opschudding na afloop van de wedstrijd.

De uitspraak van Engels lijkt voort te komen uit frustratie over het verloop van de wedstrijd. Heracles Almelo wist lange tijd stand te houden tegen de koploper van de Eredivisie, maar moest uiteindelijk toch buigen voor de kwaliteit van Ajax. De late strafschop leek de genadeslag te zijn voor de Almeloërs, die zich bestolen voelden door de arbitrage.

Wout Weghorst, die de strafschop benutte, reageerde laconiek op de kritiek van Engels. De spits van Ajax gaf aan dat hij gewoon zijn kans benutte en dat het aan de scheidsrechter is om te beoordelen of het een terechte penalty was. De discussie over de beslissing van de scheidsrechter zal ongetwijfeld nog wel even voortduren in de voetbalwereld.