×
Home Nieuws Livescore

FC Twente haalt ruim 35K op voor standbeeld Wout Brama

FC Twente haalt ruim 35K op voor standbeeld Wout Brama
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 10:48 uur

De supporters van FC Twente hebben de afgelopen week een indrukwekkend bedrag van meer dan 35.000 euro ingezameld voor een bijzonder project. Het doel? Een standbeeld ter ere van niemand minder dan Wout Brama, de geliefde middenvelder van de club. Met trots verkondigt de fanatieke aanhang van de Tukkers op Vak-P dat de benodigde fondsen zijn verzameld en het standbeeld binnenkort werkelijkheid zal worden.

Maar daar houdt het niet op. De club heeft besloten om het overgebleven geld te investeren in de verdere ontwikkeling van het stadion. Zo zal een deel van de financiële middelen worden besteed aan het onderhoud van de andere twee standbeelden die al in De Grolsch Veste prijken, namelijk die van Blaise Nkufo en Sander Boschker. Daarnaast zal het stadion verder worden aangekleed om de totale beleving voor de supporters te versterken.

Deze geweldige nieuwsberichten volgen op het succes van de afscheidswedstrijd van Brama op 8 september. Deze avond was een waar spektakel en het was dan ook geen verrassing dat tijdens deze bijzondere gelegenheid werd aangekondigd dat de middenvelder geëerd zou worden met een standbeeld. De collecte tijdens deze wedstrijd heeft een aanzienlijk bedrag opgeleverd, waardoor het standbeeld voor Wout ruimschoots kan worden bekostigd.

Het goede nieuws over de voltooide collecte komt slechts een dag na de overwinning van FC Twente op Ajax in eigen huis. Wedstrijden tegen Ajax zijn altijd een hoogtepunt en deze keer was geen uitzondering. Dankzij de uitstekende inzet van de spelers was het een genot om vanaf de tribunes toe te kijken. Naast het voetbal was ook de collecte een groot succes. Op dit moment staat de tussenstand op maar liefst 36.500 euro, wat betekent dat het standbeeld voor Wout ruimschoots kan worden gefinancierd.

Een woordvoerder van Vak-P, via Twente Insite, deelt enthousiast: "De steun van de supporters is werkelijk hartverwarmend. Het is geweldig om te zien hoeveel betrokkenheid er is bij dit project. Dankzij de gulle donaties van de fans kunnen we binnenkort een prachtig standbeeld onthullen ter ere van Wout Brama. Dit is een mijlpaal voor de club en een eerbetoon aan een geweldige speler."

Met de voltooide collecte en de overwinning op Ajax nog vers in het geheugen, kijkt FC Twente vol vertrouwen naar de toekomst. De club is vastbesloten om de successen voort te zetten, zowel op als buiten het veld. Met het standbeeld van Wout Brama als symbool van de clubliefde en de investeringen in het stadion, belooft de toekomst van FC Twente sprankelend en veelbelovend te zijn.