×
Home Nieuws Livescore

Maarten Martens: trainer AZ worstelt met Nederlandse mentaliteit.

Maarten Martens: trainer AZ worstelt met Nederlandse mentaliteit.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 oktober 2024 12:40 uur

Voormalig Eredivisie-ster Maarten Martens heeft zijn weg gevonden van het veld naar de zijlijn als trainer, maar de overgang naar de Nederlandse voetbalcultuur bleek niet zonder uitdagingen. Martens, die een groot deel van zijn carrière in de Eredivisie heeft gespeeld, onthult dat hij moest wennen aan de Nederlandse mentaliteit sinds hij de rol van coach op zich heeft genomen bij AZ. In een openhartig gesprek met Het Nieuwsblad deelt Martens zijn ervaringen over de cultuurverschillen tussen Nederland en België.

De voormalige voetballer, die nu zijn kennis en ervaring inzet om jonge talenten te begeleiden, benadrukt dat de Nederlandse benadering van het spel en de trainingen aanzienlijk verschilt van wat hij gewend was in België. Martens onthult dat hij moest wennen aan de directe communicatiestijl en de nadruk op zelfexpressie en initiatief binnen de Nederlandse voetbalwereld. Ondanks zijn jarenlange ervaring als speler, moest Martens zich aanpassen aan de nieuwe dynamiek als coach.

Martens erkent dat de cultuurverschillen hem hebben uitgedaagd om zijn eigen aanpak te heroverwegen en te evolueren. De voormalige AZ-speler benadrukt echter dat hij de uitdaging met open armen heeft ontvangen en vastbesloten is om zijn coachingvaardigheden verder te ontwikkelen in de Nederlandse voetbalarena. Met zijn unieke perspectief als voormalig topspeler en nu opkomende coach, blijft Maarten Martens een boeiende figuur om te volgen in zijn nieuwe rol binnen de Nederlandse voetbalwereld.