×
Home Nieuws Livescore

Wim Kieft verbaasd over keuze Engeland voor Tuchel

Wim Kieft verbaasd over keuze Engeland voor Tuchel
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 18 oktober 2024 23:48 uur

Voormalig voetballer Wim Kieft heeft zijn verbazing geuit over de keuze van Engeland om Thomas Tuchel aan te stellen als nieuwe bondscoach. In een recente column in De Telegraaf heeft de oud-spits zijn bedenkingen geuit over de beslissing om opnieuw te kiezen voor een buitenlandse coach. Kieft benadrukt dat deze strategie in het verleden niet heeft geleid tot succes voor het Engelse nationale team.

Kieft, die zelf jarenlang op het hoogste niveau heeft gespeeld, wijst op het belang van een coach die de nationale identiteit begrijpt en de spelers motiveert om het beste uit henzelf te halen. Hij betoogt dat een buitenlandse coach mogelijk moeite kan hebben om de specifieke kenmerken en passie van het Engelse voetbal te doorgronden, wat kan leiden tot frictie en teleurstelling binnen het team.

De voormalige spits benadrukt dat het succes van een nationaal team niet alleen afhangt van de tactische kennis van de coach, maar ook van zijn vermogen om een hechte eenheid te smeden en de spelers te inspireren om boven zichzelf uit te stijgen. Kieft pleit daarom voor een zorgvuldige afweging bij het selecteren van een bondscoach, waarbij niet alleen gekeken wordt naar internationale reputatie, maar ook naar de mate waarin de coach in staat is om de specifieke behoeften en mentaliteit van het Engelse team te begrijpen en te omarmen.