×
Home Nieuws Livescore

Ballack en co. steunen Van Gaal als Duitse bondscoach

Ballack en co. steunen Van Gaal als Duitse bondscoach
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 09:32 uur

In een verrassende wending heeft voormalig Duits international Michael Ballack zijn steun uitgesproken voor Louis van Gaal als potentiële nieuwe bondscoach van Duitsland. De 72-jarige Nederlander wordt door Ballack gezien als de beste optie voor deze prestigieuze positie.

Naast Ballack hebben ook Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm zich eerder achter de kandidatuur van Van Gaal geschaard. Ballack voegt zich nu bij dit rijtje en benadrukt het belang van ervaring in een coach. Hij beschrijft Van Gaal als een uitzonderlijke coach en gelooft dat hij de impuls kan geven die het Duitse elftal nodig heeft na de periodes onder Joachim Löw en Hansi Flick.

Hoewel Ballack erkent dat Van Gaal geen gemakkelijk persoon is, ziet hij dit niet als een belemmering. Hij is van mening dat Van Gaal over bijna alles beschikt wat nodig is voor deze rol. Ballack prijst Van Gaal om zijn respectvolle houding, zijn uitgebreide ervaring en zijn brede repertoire als coach. Het enige waar de Duitsers aan zouden moeten wennen, volgens Ballack, is het feit dat Van Gaal een Nederlands paspoort heeft.

Volgens Duitse media blijft Van Gaal de belangrijkste alternatieve optie voor Julian Nagelsmann, die nog twijfelt over een aanbieding van de Duitse voetbalbond (DFB). De keuze voor de nieuwe bondscoach blijft dus nog even spannend.