×
Home Nieuws Livescore

Peter Bosz mag zaterdag coachen bij PSV ondanks dreigende schorsing.

Peter Bosz mag zaterdag coachen bij PSV ondanks dreigende schorsing.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 18 oktober 2024 11:16 uur

Peter Bosz zal aanstaande zaterdag toch gewoon plaatsnemen op de bank van PSV tijdens de wedstrijd tegen AZ. De aanklager betaald voetbal had overwogen om de coach voor één wedstrijd te schorsen vanwege zijn opmerkingen over scheidsrechter Danny Makkelie. Echter, de tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten om Bosz een voorwaardelijke straf op te leggen.

De uitspraken van Bosz over Makkelie zorgden voor de nodige ophef in de voetbalwereld. De coach uitte zijn onvrede over enkele beslissingen van de scheidsrechter tijdens een eerdere wedstrijd van PSV. Dit leidde tot een onderzoek van de aanklager betaald voetbal, die tot de conclusie kwam dat Bosz de grens had overschreden.

Ondanks de dreiging van een schorsing, kan Bosz dus toch zijn team coachen tijdens het belangrijke duel met AZ. De voorwaardelijke straf dient als waarschuwing voor de coach om in de toekomst zijn uitspraken over scheidsrechters zorgvuldiger te kiezen. PSV zal opgelucht zijn dat Bosz niet langs de zijlijn hoeft te ontbreken in deze cruciale wedstrijd.