×
Home Nieuws Livescore

Hans Kraay Jr.: Farioli lijkt op Schmidt door roulatie

Hans Kraay Jr.: Farioli lijkt op Schmidt door roulatie
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2024 20:56 uur

In de wereld van het Nederlandse voetbal is er een opvallende vergelijking gemaakt tussen Francesco Farioli en Roger Schmidt. Deze vergelijking komt van niemand minder dan Hans Kraay Jr., die de Italiaanse assistent-trainer van Ajax in verband brengt met de hoofdtrainer van PSV. De reden voor deze vergelijking ligt in het roulatiebeleid van Ajax-trainer Erik ten Hag, waarbij Farioli een belangrijke rol speelt.

Volgens Kraay Jr. vertoont Farioli, net als Schmidt, een voorliefde voor het doorvoeren van roulatie in het team. Dit houdt in dat beide trainers regelmatig spelers wisselen en een beroep doen op de gehele selectie, in plaats van vast te houden aan een vaste basiself. Deze aanpak zorgt voor frisheid en scherpte binnen het team, wat kan leiden tot betere prestaties op het veld.

De vergelijking tussen Farioli en Schmidt werpt een interessant licht op de verschillende benaderingen van trainers in het Nederlandse voetbal. Waar Ten Hag bekend staat om zijn gedetailleerde aanpak en tactische finesse, lijkt Farioli met zijn roulatiebeleid een eigen stempel te drukken op het spel van Ajax. Het is dan ook geen verrassing dat Kraay Jr. deze overeenkomst heeft opgemerkt en benoemd in zijn analyse van de trainersstijl.