×
Home Livescore

Michiel Kramer: "Supporters gaan te ver, spelers moeten harder optreden"

Michiel Kramer:
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 09:08 uur

Voetballer Michiel Kramer is helemaal klaar met het agressieve gedrag van bepaalde supporters jegens spelers. Tijdens een recente uitzending van Studio Voetbal liet de spits weten dat het gedrag van sommige fans echt te ver gaat. Volgens Kramer hebben voetballers een voorbeeldfunctie, maar wordt er nu een grens overschreden.

"Ik begrijp wel waarom Steven Berghuis vorig jaar deed wat hij deed", verwijst Kramer naar het incident in Twente waarbij de Ajax-speler een fan sloeg. Ook dit seizoen ging het weer mis, toen Brian Brobbey racistisch werd bejegend in De Grolsch Veste. "Dit kan echt niet meer. Ik heb zelf ook wel eens domme dingen gedaan, maar dit is echt onacceptabel. De dingen die naar ons geroepen worden slaan nergens op. Als hier niet tegen opgetreden wordt, moeten er strengere maatregelen genomen worden."

Kramer realiseert zich dat de acties van spelers zoals Berghuis geen goed voorbeeld zijn. Maar volgens de spits van RKC Waalwijk moeten spelers zich niet altijd verschuilen achter hun voorbeeldfunctie. "Als voetballers worden we vaak gezien als rolmodellen, vooral voor kinderen. Maar als er kinderen bij de spelersbus staan om een handtekening te vragen en er staan volwassenen achter die je uitschelden, dan wordt dat als normaal beschouwd en moeten wij het maar accepteren."

Kramer benadrukt dat het tijd is voor verandering. Het gedrag van supporters moet aangepakt worden en spelers moeten niet altijd de last van hun voorbeeldfunctie dragen. Het is tijd dat er harder wordt opgetreden tegen dit soort excessen.