×
Home Nieuws Livescore

Manchester City verkent opties voor Pep Guardiola-opvolging, Xabi Alonso genoemd.

Manchester City verkent opties voor Pep Guardiola-opvolging, Xabi Alonso genoemd.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2024 19:16 uur

Manchester City is druk bezig met het plannen van een mogelijke opvolging voor Pep Guardiola, zo meldt The Athletic. Hoewel de Engelse topclub graag zou zien dat de Spanjaard zijn contract verlengt, worden er achter de schermen alvast andere opties verkend. Een van de potentiële kandidaten om Guardiola op te volgen is niemand minder dan Xabi Alonso.

De voormalige Spaanse international Alonso, die momenteel coach is van het B-team van Real Sociedad, wordt gezien als een interessante optie voor Manchester City. Met zijn ervaring als speler op het hoogste niveau en zijn opkomende reputatie als trainer, zou Alonso een goede match kunnen zijn voor de club.

Guardiola zelf heeft nog niet besloten of hij zijn contract bij Manchester City zal verlengen. De Spanjaard heeft in het verleden aangegeven dat hij open staat voor een langer verblijf bij de club, maar er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt. Dit heeft de club ertoe aangezet om alvast voorbereidingen te treffen voor het geval Guardiola besluit te vertrekken.

Het is nog onduidelijk hoe de situatie zich zal ontwikkelen, maar Manchester City lijkt in ieder geval goed voorbereid te zijn op verschillende scenario's. Met Xabi Alonso als een van de potentiële kandidaten voor de positie van hoofdtrainer, belooft de toekomst van de club in ieder geval interessant te worden.