×
Home Nieuws Livescore

Geen PSG-fans toegestaan bij risicowedstrijd tegen Marseille

Geen PSG-fans toegestaan bij risicowedstrijd tegen Marseille
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2024 19:08 uur

Het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een opvallende beslissing genomen met betrekking tot de aanstaande voetbalwedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Marseille. Op zondag 27 oktober zullen er geen fans van PSG worden toegestaan om af te reizen naar Marseille. Deze ongebruikelijke maatregel is genomen uit angst voor mogelijke confrontaties tussen de supporters van beide clubs, die gemakkelijk kunnen escaleren.

De rivaliteit tussen Paris Saint-Germain en Marseille staat al lange tijd bekend als een van de meest intense in het Franse voetbal. De autoriteiten vrezen dat de aanwezigheid van fans van PSG in Marseille kan leiden tot ongeregeldheden en gewelddadige incidenten tussen de supportersgroepen. Om de veiligheid en openbare orde te waarborgen, is daarom besloten om de reis van PSG-supporters naar Marseille te verbieden.

Deze maatregel zal ongetwijfeld teleurstelling veroorzaken bij de fans van Paris Saint-Germain die hun team graag zouden willen steunen tijdens deze belangrijke wedstrijd. Aan de andere kant hoopt men dat door het weren van de fans van PSG de kans op confrontaties en onrust tot een minimum wordt beperkt. Het belooft een beladen en mogelijk explosieve ontmoeting te worden tussen de twee rivaliserende clubs, zelfs zonder de aanwezigheid van de uitfans.