×
Home Nieuws Livescore

Calzada bekritiseert Koeman: "Gebrek aan kennis over Bergwijn"

Calzada bekritiseert Koeman:
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2024 18:32 uur

Esteve Calzada, de directeur van de Saudische voetbalclub Al Hilal, heeft onlangs stevige kritiek geuit op Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands elftal. Calzada heeft Koeman beschuldigd van een gebrek aan kennis, met name in relatie tot de opmerkingen die de coach eerder maakte over Steven Bergwijn en diens beslissing om voor Al Ittihad te spelen.

De Spanjaard Calzada is duidelijk niet te spreken over de uitspraken van Koeman, die volgens hem getuigen van onvoldoende inzicht in de situatie. Bergwijn, die onder Koeman speelt bij Oranje, koos ervoor om zijn carrière voort te zetten bij Al Ittihad, wat tot de nodige ophef leidde. Koeman uitte zijn verbazing over deze keuze, maar Calzada vindt dat de bondscoach zich hiermee te veel heeft laten leiden door vooroordelen en onvoldoende kennis van zaken.

Als directeur van Al Hilal, een van de grootste clubs in Saoedi-Arabië, heeft Calzada een duidelijk belang bij het verdedigen van de keuze van Bergwijn. Hij benadrukt dat spelers hun eigen carrièrepad moeten kunnen kiezen en dat het niet aan een buitenstaander zoals Koeman is om daarover te oordelen. Calzada roept op tot meer begrip en respect voor de beslissingen van spelers, en hoopt dat Koeman in de toekomst meer open zal staan voor verschillende carrièremogelijkheden.