×
Home Nieuws Livescore

Transferkeuzes Ajax roepen vraagtekens op bij Vink en El Ahmadi

Transferkeuzes Ajax roepen vraagtekens op bij Vink en El Ahmadi
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 09:00 uur

Voormalig voetballers Marciano Vink en Karim El Ahmadi hebben hun twijfels geuit over de transferkeuzes van Ajax. Tijdens de harde nederlaag tegen FC Twente (3-1) wisten spelers als Sivert Mannsverk, Georges Mikautadze en Chuba Akpom geen indruk te maken.

El Ahmadi gaf aan dat hij geschrokken was van de prestaties van Josip Sutalo, maar hij was niet de enige die teleurstelde in Enschede. "Ik denk dat sommige spelers gewoon niet genoeg kwaliteit hebben", vertelde de voormalige Feyenoord- en Twente-speler bij ESPN. "Ik schrok in de eerste helft van Mannsverk en Mikautadze viel erg tegen toen hij inviel."

"Over Akpom, ik begrijp niet wat zijn bedoeling was om vanaf rechts naar binnen te gaan...", vervolgde El Ahmadi. "Ik heb het gevoel dat hij het Ajax-spel niet begrijpt of weet hoe hij tussen de linies moet spelen. Ik zag hem zoeken op de nummer 10-positie, volgens mij wist hij niet eens wat hij moest doen."

Ook Vink constateerde een gebrek aan kwaliteit. Hij gelooft niet dat een verandering van systeem de oplossing is. "Dit Ajax is niet zo goed als ze denken. Het is moeilijk om het systeem te veranderen in Amsterdam, maar je kunt wel kleine aanpassingen maken. Bijvoorbeeld dat het centrale duo dichter bij elkaar moet staan. Nu heb je twee middenvelders ervoor die naar mijn mening nog niet goed genoeg zijn of niets extra's brengen", doelde hij op Mannsverk en Benjamin Tahirovic. "Zorg ervoor dat het achterin compact is, dan hoef je niet een compleet ander systeem te spelen. Dit was gewoon te open, te naïef. Als je zo begint en binnen no time met 2-0 achterstaat, wat kom je hier dan doen?"

Vink deelde ook de bedenkingen van El Ahmadi over de aankopen van Sven Mislintat. "Het is nog te vroeg om ze allemaal af te schrijven, maar ik vraag me af of het nog goedkomt met een aantal spelers."