×
Home Nieuws Livescore

Van Hooijdonk: Feyenoord moet mikken op Eredivisie plek twee.

Van Hooijdonk: Feyenoord moet mikken op Eredivisie plek twee.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2024 10:48 uur

Voormalig Feyenoord-spits Pierre van Hooijdonk heeft zijn bezorgdheid geuit over de prestaties van zijn voormalige club dit seizoen. Hij noemt het een 'reality-check' voor Feyenoord, aangezien de Rotterdammers aanzienlijk minder succesvol zijn dan in voorgaande jaren. Van Hooijdonk benadrukt dat de ploeg onder leiding van trainer Brian Priske momenteel niet op het niveau is om mee te strijden in de Champions League. Hij pleit ervoor dat Feyenoord zich richt op het veiligstellen van de tweede plek in de Eredivisie.

De kritiek van Van Hooijdonk komt op een moment dat Feyenoord worstelt met wisselvallige resultaten en teleurstellende optredens. De club die bekend staat om zijn rijke historie en fanatieke supporters, lijkt dit seizoen niet in staat te zijn om de hoge verwachtingen waar te maken. Van Hooijdonk, die zelf jarenlang het Feyenoord-shirt droeg, benadrukt het belang van realisme en het stellen van haalbare doelen.

Met de huidige vorm van Feyenoord lijkt deelname aan de Champions League een utopie. Van Hooijdonk adviseert de clubleiding en spelers om de focus te verleggen naar het veiligstellen van de tweede plaats in de Eredivisie. Hiermee zou Feyenoord zich kunnen verzekeren van Europees voetbal en een solide basis kunnen leggen voor het volgende seizoen. Van Hooijdonk hoopt dat zijn woorden als een wake-up call dienen voor de club en dat er snel verbetering zal komen in de prestaties van Feyenoord.