×
Home Nieuws Livescore

Van Leeuwen verdedigt voetbal: "Incidenten vertekenen beeld", zegt KNVB.

Van Leeuwen verdedigt voetbal:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2024 09:08 uur

Marianne van Leeuwen, de directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft donderdag haar stem laten horen in een poging om het Nederlandse voetbal in een positiever daglicht te stellen. Ze maakt zich zorgen over de negatieve perceptie die vaak ontstaat door enkele incidenten binnen de sport. In een ingezonden brief in De Telegraaf doet ze een krachtige oproep om het beeld van het voetbal te nuanceren.

Van Leeuwen benadrukt dat de incidenten die de krantenkoppen halen, niet representatief zijn voor de algehele staat van het voetbal in Nederland. Ze wijst erop dat de sport veel meer te bieden heeft dan de negatieve verhalen die vaak de aandacht trekken. Om haar punt kracht bij te zetten, presenteert ze diverse statistieken die een ander licht werpen op de situatie. Deze cijfers tonen aan dat het merendeel van de wedstrijden zonder problemen verloopt en dat de sport een belangrijke rol speelt in de gemeenschap.

Met haar brief hoopt Van Leeuwen niet alleen de publieke opinie te beïnvloeden, maar ook beleidsmakers en andere betrokkenen aan te sporen om verder te kijken dan de incidenten. Ze roept op tot een gezamenlijke inspanning om de positieve aspecten van het voetbal te benadrukken en te versterken. Volgens haar verdient de sport het om erkend te worden voor de verbindende en positieve kracht die het kan zijn in de samenleving.