×
Home Nieuws Livescore

Henrico Drost: RKC's Eredivisie-overleving moeilijker dan Almere's aanpak.

Henrico Drost: RKC's Eredivisie-overleving moeilijker dan Almere's aanpak.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 16 oktober 2024 20:32 uur

Henrico Drost, voormalig verdediger van RKC Waalwijk, heeft zijn zorgen geuit over de toekomst van zijn oude club in de Eredivisie. Volgens Drost staat RKC voor een zware uitdaging om hun plek in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie te behouden. De club moet zich opmaken voor een strijd tegen degradatie, en de oud-speler ziet dat als een moeilijke opgave.

Drost wijst op de verschillen tussen RKC en hun directe concurrent Almere City. Waar Almere City niet schroomt om flink te investeren in hun selectie, lijkt RKC met een beperkter budget te moeten werken. Deze financiële ongelijkheid kan volgens Drost een cruciale rol spelen in de strijd om lijfsbehoud. Almere City heeft de middelen om hun team te versterken, wat hen een voorsprong kan geven in de competitie.

De oud-verdediger benadrukt dat RKC creatief moet zijn in hun aanpak om te overleven in de Eredivisie. Het is niet alleen een kwestie van geld, maar ook van slim beleid en het benutten van de beschikbare middelen. Drost hoopt dat zijn voormalige club de juiste keuzes maakt om de concurrentie het hoofd te bieden en hun positie in de Eredivisie veilig te stellen.