×
Home Nieuws Livescore

Sparta beëindigt vruchtbare samenwerking met Ajax, kijkt vooruit.

Sparta beëindigt vruchtbare samenwerking met Ajax, kijkt vooruit.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 oktober 2024 13:40 uur

Sparta Rotterdam kijkt met tevredenheid terug op de langdurige samenwerking met Ajax, maar heeft besloten dat het nu tijd is om zelfstandig verder te gaan. Algemeen directeur Manfred Laros van de Rotterdamse club deelde zijn inzichten over de vruchtbare samenwerking met Voetbal International en benadrukte de positieve impact die de overeenkomst heeft gehad.

Gedurende de jarenlange samenwerking met Ajax heeft Sparta veel voordelen ervaren. Laros benadrukte dat de samenwerking niet alleen op sportief vlak, maar ook op organisatorisch gebied waardevol is geweest. De uitwisseling van kennis en expertise heeft bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van de club. Sparta heeft hierdoor een stevige basis kunnen leggen voor de toekomst.

Toch is de tijd nu rijp voor Sparta om op eigen benen te staan. De club heeft de afgelopen jaren veel geleerd en voelt zich klaar om zelfstandig verder te bouwen aan haar ambities. Laros is optimistisch over de toekomst en gelooft dat Sparta, met de opgedane kennis en ervaring, in staat is om nieuwe successen te boeken zonder de directe hulp van Ajax.

De beslissing om de samenwerking te beëindigen, betekent niet dat de banden met Ajax volledig worden verbroken. Beide clubs blijven elkaar respecteren en waarderen de gedeelde geschiedenis. Sparta kijkt uit naar een nieuwe fase waarin het zijn eigen koers kan varen, met de lessen uit het verleden als stevige fundering.