×
Home Nieuws Livescore

Brobbey schittert, Ajax verliest: Makaay en Perez onder de indruk

Brobbey schittert, Ajax verliest: Makaay en Perez onder de indruk
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 23:48 uur

In het programma Dit was het Weekend op ESPN hebben Kenneth Perez en Roy Makaay flink huisgehouden tegen Ajax, met uitzondering van Brian Brobbey. Deze spits wist het duo namelijk positief te verrassen met zijn optreden.

Ajax moest zondagmiddag een pijnlijke nederlaag incasseren tegen FC Twente, met een eindstand van 3-1. Makaay ziet weinig hoop voor de Amsterdammers, maar hij is wel vol lof over Brian Brobbey: "Vandaag vond ik hem echt uitstekend spelen. Hij kreeg al vroeg in de wedstrijd een kleine kans en natuurlijk maakte hij een geweldige goal", aldus Makaay. "Er is wel eens kritiek op hem geweest, maar vandaag vond ik hem absoluut de beste bij Ajax."

Perez sluit zich volledig aan bij de woorden van Makaay: "Hij gaat echt voorop in de strijd. Daar ben ik het helemaal mee eens, want hij was de enige die echt vocht vandaag." De Deense analist is echter minder te spreken over Steven Bergwijn, die na afloop zelfkritisch was. "Maar het is ook belangrijk om op het veld zelfkritisch te zijn. Daar moet je hard spelen. Bergwijn was vandaag echt een negatieve uitzondering."