×
Home Nieuws Livescore

Van der Gijp: Wanneer schittert Xavi Simons echt in Oranje?

Van der Gijp: Wanneer schittert Xavi Simons echt in Oranje?
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 16 oktober 2024 08:32 uur

René van der Gijp heeft zijn twijfels geuit over de toekomstplannen van Xavi Simons binnen het Nederlands elftal. De voetbalanalist vraagt zich af wanneer de jonge middenvelder de kans krijgt om zijn stempel te drukken op het nationale team. Simons, die eerder zijn talenten toonde bij clubs als PSV, wordt gezien als een van de veelbelovende spelers van zijn generatie.

Van der Gijp maakt een interessante vergelijking met Florian Wirtz, de rijzende ster van Bayer Leverkusen en een belangrijke speler voor het Duitse nationale team. Wirtz heeft al op jonge leeftijd indruk gemaakt op het internationale podium, en Van der Gijp vraagt zich af of Simons een soortgelijke ontwikkeling kan doormaken. De analist benadrukt dat het belangrijk is voor Simons om op het juiste moment de sprong naar een prominente rol in Oranje te maken.

De vraag blijft echter wanneer Simons deze stap zal zetten. Met zijn technische vaardigheden en inzicht in het spel heeft hij het potentieel om een sleutelspeler te worden voor Nederland. Toch is het aan de bondscoach en de technische staf om te bepalen wanneer hij klaar is voor een grotere rol. Fans en kenners kijken met spanning uit naar de volgende fase in de carrière van deze veelbelovende speler.