×
Home Nieuws Livescore

Guardado neemt afscheid in stijl: 180ste interland in Guadalajara.

Guardado neemt afscheid in stijl: 180ste interland in Guadalajara.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 16 oktober 2024 08:08 uur

In een sfeervolle vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten heeft Andrés Guardado zijn indrukwekkende loopbaan als international afgesloten. De 38-jarige middenvelder, die ooit furore maakte bij PSV, speelde zijn laatste wedstrijd voor het Mexicaanse nationale elftal in zijn geboortestad Guadalajara. Het duel eindigde in een 2-0 overwinning voor Mexico, maar de avond draaide vooral om het afscheid van een van de meest geliefde spelers van het land.

Guardado, die zijn debuut maakte voor Mexico bijna twee decennia geleden, heeft in totaal 180 interlands op zijn naam staan. Zijn carrière is een toonbeeld van toewijding en consistentie, en hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van het Mexicaanse team door de jaren heen. De keuze om zijn laatste wedstrijd in Guadalajara te spelen, gaf de avond een extra emotionele lading, zowel voor Guardado als voor de fans die hem al die jaren hebben gesteund.

De wedstrijd zelf was een feestelijke aangelegenheid, met supporters die in groten getale naar het stadion waren gekomen om hun held een waardig afscheid te geven. Guardado werd tijdens de wedstrijd luid toegejuicht en kreeg een staande ovatie toen hij het veld verliet. Het was een passend eerbetoon aan een speler die zoveel heeft betekend voor het Mexicaanse voetbal.

Guardado's afscheid markeert het einde van een tijdperk voor het Mexicaanse elftal. Zijn leiderschap en ervaring zullen gemist worden, maar zijn nalatenschap zal nog lang voortleven in de harten van de fans en de geschiedenisboeken van het Mexicaanse voetbal. Terwijl hij de volgende stap in zijn carrière overweegt, blijft zijn invloed op het veld een inspiratie voor de volgende generatie voetballers.