×
Home Nieuws Livescore

Mario Been: "Xavi Simons niet meer als rechtsbuiten inzetten"

Mario Been:
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2024 23:08 uur

Voetbalanalist Mario Been heeft zijn twijfels uitgesproken over de positie van Xavi Simons in het Nederlands elftal. Tijdens een recente aflevering van Voetbalpraat benadrukte Been dat de jonge speler van RB Leipzig niet optimaal presteert wanneer hij als rechtsbuiten wordt ingezet.

Been is van mening dat het inmiddels overduidelijk is dat Simons niet tot zijn recht komt op de rechterflank. Hij pleit ervoor dat de technische staf van Oranje een andere rol voor de getalenteerde middenvelder overweegt. Volgens Been zou Simons beter tot zijn recht komen in een centrale rol, waar hij zijn creativiteit en technische vaardigheden beter kan benutten.

De discussie over de ideale positie van Simons is niet nieuw, maar Been's opmerkingen voegen een extra dimensie toe aan het debat. Met zijn indrukwekkende prestaties in de Bundesliga heeft Simons laten zien dat hij een waardevolle aanwinst kan zijn voor het nationale team, mits hij op de juiste manier wordt ingezet. Het is nu aan de bondscoach om te bepalen hoe Simons het beste kan bijdragen aan het succes van Oranje.