×
Home Nieuws Livescore

Schrik bij Ronald de Boer: Nieuwe spelers Ajax onderschatten club

Schrik bij Ronald de Boer: Nieuwe spelers Ajax onderschatten club
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 22:32 uur

Voormalig voetballer Ronald de Boer is flink geschrokken van de prestaties van Ajax. De club leed afgelopen zondagmiddag een pijnlijke 3-1 nederlaag tegen FC Twente. De Boer, die zelf jarenlang voor Ajax heeft gespeeld, vraagt zich af of de nieuwe spelers wel beseffen wat het betekent om voor deze club uit te komen.

Al na elf minuten stond Ajax met 2-0 achter in Enschede. "Ik ben echt enorm geschrokken", vertelt De Boer bij Ziggo Sport. "De eerste helft was ronduit slecht. Als je een Ajax-fan bent, dan ben je echt geschokt." Volgens De Boer gaat er iets mis in de communicatie en de manier van spelen. "Veel spelers zijn hier niet bekend mee. Het heeft tijd nodig, maar bij Ajax heb je geen tijd."

De voormalig Oranje-international wijst ook naar het drukke speelschema van Ajax. "Olympique Marseille komt eraan, Feyenoord komt eraan. Als je daar slecht uitkomt... Het is nu al crisis, maar waar gaat dit naartoe?" De Boer merkt op dat de vele nieuwelingen tot nu toe weinig positiefs hebben bijgedragen aan het team. "Veel van hen hebben geen idee hoe het is om voor Ajax te spelen. Je moet elke wedstrijd winnen. Als je gelijk speelt, is het al crisis tot de volgende wedstrijd. Beseffen ze dat? Ik betwijfel het."