×
Home Nieuws Livescore

Farioli blijft trouw aan visie ondanks kritiek op roulatie.

Farioli blijft trouw aan visie ondanks kritiek op roulatie.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2024 21:16 uur

Francesco Farioli blijft trouw aan zijn eigen koers bij Ajax, ondanks de kritiek die hij ontvangt op zijn wisselbeleid. In een interview met Ajax TV benadrukt de trainer dat hij de meningen van anderen waardeert, maar dat hij vastberaden is om zijn eigen strategie te volgen.

Farioli staat bekend om zijn gedurfde keuzes in de opstelling, waarbij hij regelmatig spelers rouleert om het team fris en onvoorspelbaar te houden. Hoewel deze aanpak niet altijd op begrip kan rekenen, blijft de coach overtuigd van de voordelen ervan. Hij gelooft dat het belangrijk is om spelers in verschillende situaties te testen en zo hun ontwikkeling te bevorderen.

De trainer erkent dat er veel ogen op hem gericht zijn en dat zijn beslissingen vaak onderwerp van discussie zijn. Toch laat hij zich niet van de wijs brengen door de kritiek. "Ik respecteer de meningen van buitenaf," zegt Farioli, "maar ik ben hier om mijn visie te realiseren en het beste uit het team te halen."

Met zijn vastberadenheid en vertrouwen in zijn eigen aanpak, hoopt Farioli dat zijn strategie op de lange termijn zijn vruchten zal afwerpen. Voorlopig blijft hij vasthouden aan zijn plan, in de overtuiging dat consistentie en innovatie de sleutel zijn tot succes.